HVKK03121U Visuel kultur: Digital praksis og teori

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Digital Practice and Theory

Uddannelse
Visuel Kultur
Kursusindhold

Kursets mål er at give den studerende kompetencer til at forstå og analysere det digitales betydning for visuel kultur og kommunikation i dag. Dette gøres gennem læsning og diskussion af teoretiske tekster, gennem praktiske afprøvninger af digitale redskaber og gennem konceptudvikling af digitale produkter. Kurset er således både teoretisk og praktisk, hvilket har til formål at give den studerende redskaber til selv at tilrettelægge og konceptualisere forskellige former for digital mediering og kommunikation samt forholde disse områder til relevante teorier om visualitet, sociologi og kulturteori. Et delmål er desuden at skabe refleksion over, hvordan digital teknologi påvirker såvel arbejdsprocesser, kreativitet og analyse. Kursusgangene er inddelt i en række temaer som digital billedrepræsentation, interaktionsteknikker, sociale medier, augmented reality og digital mobilitet.

Kurset kræver aktiv deltagelse i - og aflevering af - en midtvejsopgave, der består af en konceptskitse til et interaktivt fysisk produkt. Midtvejsopgaven udfærdiges i grupper på 3-5 studerende, hvor der bl.a. arbejdes i programmet Final Cut Pro 7. Den endelige eksamensopgave består af synopsis og digitalt produkt samt en mundtlig eksamen.

Der udarbejdes et kompendium til kurset. For alle tilmeldte deltagere vil kursusplan, litteraturlister samt oplysninger og forventet læsning til første kursusgang være tilgængelige i kursets fag i Absalon forud for semesterstart.

Kurset er konstituerende for VK-studerende på 2. semester. Kurset er derfor ikke åbent for andre studerende.

Forelæsninger
  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 33
  • I alt
  • 33