HTEA00473U Teatervidenskab: Radio Drama - emnekursus 2

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Theatre and performance studies: Radio Drama

Uddannelse
Teatervidenskab
Kursusindhold

Tværfagligt kursus i samarbejde med LARM og DR fiktion/radio drama

 


Radio drama har i de senere år fået en renæssance. Det broadcast-producerede radiodrama har fået flere lyttere og mere opmærksomhed i medierne, og samtidig udfoldes det auditive drama på nye platfome, i netbaserede fora, som podcast og audiowalks. Brugen af auditive, dramatiserede fortællinger er vinder også indpas i kulturformidling såvel som i intern og ekstern virksomheds- og kulturformidling. Derfor er viden om audio-produktion og -dramaturgi i dag væsentlige kompetencer i mange sammenhænge.

 

Kurset introducerer radiodrama i teori og praksis med hovedvægten på det dramaturgiske og det mediespecifikke. Der introduceres til væsentlige dramaturgiske teorier, til æstetisk og dramaturgisk analyse af radio og til det medie- og kulturhistoriske grundlag for det aktuelle radiodrama. Gæstelærer i dramaturgi er Mette Tranholm.

 

På praksissiden skal de studerende producere et kort radio drama som led i forståelsen af de dramaturgiske og mediespecifikke dimensioner af radiodramaet. Denne del af kurset giver også indblik i produktionsplanlægning, manuskriptskrivning og akustisk scenografi. Undervejs bliver produktionen evalueret af inviterede eksperter.

 

Sideløbende med kurset gives dels et kursus i lydoptagelse og redigering ved Jamie Hodge, IT-Media,  dels en masterclass i lydteknik ved Helga Prip, DR. Erfaring med lydproduktion er derfor ikke en nødvendighed for at deltage.

 

Bemærk at disse kurser ligger på andre dage end selve kurset. Det er desuden nødvendigt at kalkulere med ekstra arbejdstid i perioder med manuskript- og radioproduktion.

 

Det er aftalt med DRs drama-producent Thomas Hedemann, at produktioner der er tilstrækkelig gode, vil kunne gøres tilgængelige på DR’s hjemmeside, hvor også produktionerne fra sidste års radiodramakursus er tilgængelige, lyt her http://www.dr.dk/P1/Radiodrama/DramaLab/20130111120656.htm

Eksamen aflægges efter IKK Teatervidenskabs eksamensordninger.
Holdundervisning
Kurset er tværfagligt anlagt og henvender sig til BA- og KA-studerende på alle IKK's afdelinger, men studerende fra andre institutter og universiteter også velkomne.

Er du studerende fra et andet institut eller en anden institution skal du søge om indskrivning på Teatervidenskab ved at benytte blanketten ”indskrivning på enkelte studielementer”. Blanketten findes på hum.ku.dk og her: http:/​/​hum.ku.dk/​uddannelser/​skemaer/​enkeltestudieelementer.pdf

Husk, at du skal have en forhåndsgodkendelse fra dit eget institut før du kan søge om indskrivning.
  • Kategori
  • Timer
  • Forberedelse
  • 120
  • Holdundervisning
  • 36
  • Vejledning
  • 0,5
  • I alt
  • 156,5
Point
15 ECTS
Prøveform
Andet
Censurform
Ekstern censur
Eksamensperiode
Studieordning: http://hum.ku.dk/uddannelser/aktuelle_studieordninger/teatervidenskab/Teatervidenskab_Performancestudier_KA_2008_2012.pdf/