HMVA04313U Musikvidenskab: Musikvidenskabeligt emne: Musik i Danmark i et antropologisk perspektiv

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Musicology: Musicology subject

Uddannelse
Musikvidenskab
Kursusindhold

Med udgangspunkt i emner, som hentes fra populærmusik, folkemusik, jazz og ny kompositionsmusik i Danmark indenfor perioden fra 1960erne til i dag,  vil dette kursus arbejde med komplicerede problemstillinger omkring begreber som nationalisme, danskhed, internationalisering og identiteter og de konkrete betydning disse har for det samtidige danske musikliv.  Både musiker- og komponistperspektiver vil blive inddraget ligesåvel som der vil blive arbejdet med de rammer, som institutioner, foreninger og spille steder giver.

Kursets arbejdemetoder vil - udover relevant tekstlæsning - bygge på direkte kontakt til vigtige institutioner for det danske musikliv i dag: På forskningssiden vil vi være i tæt kontakt med bl.a. Det Kongelige Bibliotek, Dansk Folkemindesamling og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på det mere performative plan vil vi være i dialog med organisationer og foreninger som fx Verdenskulturcenteret, Center for Kultur og Udvikling (CKU), Images festivalerne, Center for Kunst og interkultur (CKI), og SNYK. Hertil kommer en række centrale spillesteder., som fx Huset i Kbh, Global, Litteraturhaus, Ovengaden og JazzHouse.

Der vil med andre ord blive lagt vægt på opsøgende feltarbejde og/eller tilstedeværelse i de miljøer, som vi arbejder med.

Kurset vil foregå i en forpligtende seminarform og der vil være mulighed for at aflægge eksamen som oplæg på en mindre konference.

Forelæsninger
  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 24
  • I alt
  • 24
Point
7,5 ECTS
Prøveform
Andet
Afhængig af eksamensvalget