HFAA03215U F. ARK Arkæologisk temakursus I - Publikationsøvelse for kandidater

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Archaeological Theme

Uddannelse
Forhistorisk Arkæologi
Kursusindhold

Formålet med kurset er at træne den studerende i at publicere egne arkæologiske undersøgelsesresultater.

I løbet af den arkæologiske uddannelse skrives et stort antal opgaver og udføres flere selvstændige undersøgelser, som ofte fortjener at blive bedre formidlet, eksempelvis i form af artikler. I kurset skal den studerende derfor arbejde praktisk med at skrive en artikel, eksempelvis på baggrund af en tidligere indleveret opgave.

Artiklerne kan have karakter af videnskabelige artikler (fagfællebedømte tidsskrifter), faglige artikler (ikke fagfælle bedømte artikler i fagtidsskrifter) og formidlende artikler (artikler i populærvidenskabelige tidsskrifter, aviser og evt. digitale medier). Der kan skrives på dansk og engelsk.

Det forventes at den studerende møder op til kurset med et klart defineret emne og en velundersøgt problemstilling.

Undervisningen vil have fokus på de forskellige artikelgenrer, samt træne den studerende i at skrive fagligt fokuseret i forhold til den valgte problemstilling. Derudover vil der i kurset etableres ”skrivegrupper” således at man udover selv at skulle skrive også vil skulle læse og kommentere andre studerendes artikeltekster.

Kurset bestås ved aflevering af en trykklar artikel samt et forslag til hvilket tidsskrift/medie artiklen skal indsendes. 

Særligt studerende som har skrevet arkæologiske opgaver med problemstillinger/emner omkring: klimaforandringer, katastrofer, kriser, etc. opfordres til at tilmelde sig kurset da der indkaldelses til en publikation i ”Arkæologiske Skrifter”, med afleveringsfrist i slutningen af 2013, med dette emne. 

 

Målbeskrivelser
Temakurset kan føre til eksamen i modul 10 eller modul 13 (2008-studieordningen), det kan være inspiration til Speciale, eller være et supplement til anden undervisning.

Reinecker, L, Jørgensen, S.P og M. Gandil. 2008. Skriv en artikel. Om videnskabelige, faglige og formidlende artikler. Forlaget Samfundslitteratur. København.

Harboe, T. 2003. Skrivegrupper – en hjælp ved individuel opgaveskrivning. Forlaget Samfundslitteratur. København.

Begge dele fås i bogladen på KUA 2.

Undervisningsformen er orienteret mod fremlæggelser af egne arkæologiske problemstillinger, gruppe arbejder i forhold til disponering af artikler og skriftlige øvelser i forbindelse med eget manus. Det aftales med underviser hvilket publikationsmedie der skrives til.
Dette kandidatfag kan tages som kandidattilvalg af studerende fra andre fag. Eksamen aflægges da som modul 13, 2008-KA-studieordning.
Husk indskrivning via Fakultetet, (vigtigt, da man ellers ikke vil kunne aflægge eksamen). Læs mere og find skema på KUnet.
  • Kategori
  • Timer
  • Forberedelse
  • 393,5
  • Seminar
  • 14
  • Vejledning
  • 5
  • I alt
  • 412,5
Point
15 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
Point
15 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse