ASOA05049U Kønne(de) tal – kritisk blik på kvantitative metoder med fokus på køn og krop.

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Gender and Body Perspectives in Quantitative Methodologies

Kursusindhold

Kurset har fokus på aktuelle anvendelser af kvantitative metoder indenfor området køn og krop i et tværdisciplinært og tværvidenskabeligt perspektiv. Forskellige undersøgelser og metodologier bliver analyseret med henblik på at belyse bias, begrænsninger og muligheder i den kvantitative metode. Der inddrages både det gode og mindre gode eksempel. På den måde kommer kurset til at udgøre et mødested/krydsfelt for forskellige discipliner og fagligheder, samtidig med, at det er en invitation til at  udvikle et blik på kvantitative metoder både ”indefra” og ”udefra” i de respektive fagtraditioner.
Målbeskrivelser

Kurset er tematisk opbygget og består af en række forelæsninger af undervisere fra Københavns Universitet med ekspertise i kvantitativ metode, der introducerer aktuelle temaer, analyser og metodologiske overvejelser, herunder bl.a.  kvantitativ metode i køns- og mangfoldighedsforskning, vold i nære relationer, prostitution, fedme og fitness, samt køn, krop og sundhed. Endelig bliver køns- og kropskategorier i WHO rapporter samt i  nationale og europæiske data ressourcer belyst.  

Køn og krop som analytiske begreber vil løbende blive introduceret og kurset forudsætter ikke forhåndskendskab til kønsforskning eller kvantitative metoder.  Kurset indebærer ikke at de studerende selv skal udføre kvantitative analyser. Formålet er først og fremmest at lære at aflæse og diskutere metoderne kritisk til eventuelt senere brug og at tilegne sig viden om betydningen af krop og køn i forskningen.

Der vil være adgang til at købe et kursuskompendium i Academic Books på CSS.

Kurset er en del af et nyt tværfakultært undervisnings initiativ på KU, Gender Certificate, der har til hensigt at styrke fokus på køn på tværs af fag og fakulteter. Forelæsningerne bliver præsenteret af en vifte af VIPer fra forskellige KU fakulteter. Bemærk, at kurset især henvender sig til studerende fra Sund, Life og Science. Der vil være adgang til at købe et kursuskompendium i Akademisk Boghandel på CSS

Kurset består af 7 lektioner a 2 timer og strækker sig over 2 uger i alt. Følgende undervisere medvirker:

Forsker, Malene Damgaard, SFI, professor Lotte Holm, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Det biovidenskabelige Fakultet, adjunkt , Lourdes Cantarero-Arévalo . Institut for Farmaci, Inge Henningsen, Lektor emer. i statistik og operationsanalyse, KU/ DPU m.fl.
Kurset fungerer også som liniefag for specialiseringsretningen: Metode
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 61,75
  • Eksamensforberedelse
  • 61,75
  • Forelæsninger
  • 14
  • I alt
  • 137,50
Point
5 ECTS
Prøveform
Mundtlig prøve
Gruppe/individuel: Individuel opgave, kan afleveres i gruppe.
Omfang: Synopsen max 3 sider á 2400 tegn.
Synopsen er beregnet som diskussionsgrundlag og indgår ikke i bedømmelsen.
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
Eksamensperiode
Aflevering af eksamensopgaver: Kl. 12.00 i sekretariatet (16.1.34) Datoen er 5. september 2014.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen
Point
5 ECTS
Prøveform
Løbende bedømmelse
Se målbeskrivelsen
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Intern censur
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen.