APSB05106U Valgfag - Sundhedspsykologi

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Elective course - Health Psychology

Uddannelse
Bacheloruddannelsen i Psykologi 2011 – studieordningen
Kursusindhold
Sundhedspsykologi
Sundhedspsykologiens indhold er det drama, som ofte udspiller sig mellem patienter, pårørende og professionelle ved somatisk sygdom. Faget har som mål at forøge sundhed ved både forebyggelse og behandling. Klinisk praksis foregår ofte på somatiske afdelinger og i de store patientforeninger i samarbejde med læger og sygeplejersker. Emnerne er f.eks. livets afslutning, smertebehandling, mindfullnes-træning og fedmerådgivning, men kan også omfatte  bredere eksistentielle emner som sjælesorg og kriserådgivning.Undervisningen starter med en præsentation og diskussion af psykologiske teorier om sundhed og sygdom, herunder psykoanalytisk teori om psykosomatik; stressteorier og positiv psykologi. Denne teoretiske gennemgang suppleres af en række udefra kommende forelæsere, som redegør for deres professionelle praksis inden for sundhedsområdet
Målbeskrivelser

Målet med fagelementerne er at muliggøre udbygning eller perspektivering af det psykologfaglige genstandsområde gennem teoretisk eller empirisk arbejde med emneområder inden for eller relateret til psykologien.

Pensumliste Forår 2014
FORÅR 2014
Sundhedspsykologi: Mandag 15-18 lokale v/ Peter Elsass
Holdundervisning 10 uger, med start uge 6 - Elektronisk tilmelding via Selvbetjeningen på KUnet fra 15. november til 1. december
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 30
  • I alt
  • 30
Point
10 ECTS
Prøveform
Kursusdeltagelse
Skriftlig aflevering
Prøveform: 75 % fremmøde samt bunden skriftlig ugeopgave, der udleveres ved undervisningens afslutning.
Gruppeprøvebestemmelse: Prøven kan kun aflægges som individuel prøve, men opgaven kan skrives i gruppe med op til 3 deltagere.
Omfang: Omfanget af opgaven er på max 8 sider ved 1 studerende, max 12 sider ved 2 studerende og max 14 sider ved 3 studerende.
Pensum: 800 sider til dels obligatorisk, idet 200 sider heraf kan udskiftes med selvvalgt litteratur efter aftale med lærer.
Krav til indstilling til eksamen
Mindst 75% fremmøde
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Eksamensperiode
Juni
Reeksamen
August
Kriterier for bedømmelse