APSA70033U Valgfag - Udviklingspsykopatologi

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Elective course - Developmental Psychopathology

Uddannelse
Bacheloruddannelsen i Psykologi 2011 – studieordningen
Kursusindhold

Udviklingspsykopatologi              
Udviklingspsykopatologi forstår psykiske lidelser som en udviklingsproces.  Denne udvikling er bestemt af det enkelte individs biologi, psykologi og dets sociale livsbetingelser, samt ikke mindst af selve udviklingsprocessen, det dynamiske samspil mellem det biologisk, psykologiske og sociale niveau, der gør hver udviklingssti unik for det enkelte individ.

Udviklingspsykopatologien beskæftiger sig med, hvordan en række psykiske grundfunktioner indenfor affekter, kognition, og sociale færdigheder udvikles, og ser på risikoudvikling på disse områder i et livslangt perspektiv der omfatter både barndom, ungdom og voksenalder. 


I dette valgfag er en række undervisere gået sammen for at dække og belyse den udviklingspsykopatologiske tilgang fra forskellige vinkler. Der vil være en gennemgående tovholder samt nye oplægsholdere ved hver undervisningsgang. Undervisningen har til formål at give den studerende en grundig indsigt i den udviklingspsykopatologiske tilgang. Denne forståelse vil udgøre et godt grundlag for at få en mere integreret forståelse af uddannelsens forskellige discipliner såvel indenfor det normalpsykologiske som det kliniske område. Eksamensformen er aktiv deltagelse af de studerende i form af bl.a. diskutantgrupper samt individuel aflevering af responspapirer.

Målbeskrivelser

Afventer endelig beskrivelse

Udviklingspsykopatologi: Onsdag 15-17 lokale Susanne Harder m.fl.

Holdundervisning 12 uger, med start uge 36 – Elektronisk tilmelding via Selvbetjeningen på KUnet fra 15. maj - 1. juni 2013
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 28
  • I alt
  • 28
Point
10 ECTS
Prøveform
Kursusdeltagelse
Skriftlig aflevering
Afventer endelig beskrivelse
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse