AANK13003U Feltarbejde

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Fieldwork

Kursusindhold

Kernen i kandidatstudiet er et feltarbejde som planlægges og udføres selvstændigt af den studerende, efter retningslinjer som er specificeret i feltarbejds­synopsen. Feltarbejdet kan finde sted i alle typer sociokulturelle sammenhænge. For så vidt det er muligt at gennemføre projektet tidsmæssigt og rent praktisk er den studerendes valg af sted og tema for felt­arbejdet frit og begrænses kun af forskningsetiske og sikkerhedsmæssige forhold. Feltarbejdet kan udføres individuelt eller i mindre grupper, det kan indgå som del af et større forsknings­projekt eller som projektorienteret forløb (praktik).

Feltarbejdet er et fast uddannelsesforløb, der kræver kursustilmelding. Den studerende vælger selv tidspunktet for påbegyndelse af feltarbejdet, dog indenfor 1.-8. uge af semestret. Feltarbejdet skal vare 14-16 uger.

Feltrapporten skrives i forlængelse af feltarbejdet og er berammet til at vare to uger. Feltrapporten skal afleveres i forbindelse med sommer-/vintereksamen.

Når feltarbejdet sker i samarbejde med en 3. part (virksomhed, organisation eller offentlig myndighed) skal den studerende, i samarbejde med feltarbejdskoordinatoren, indgå en kontrakt med parten, som sikrer den studerendes ret til at foretage datagenerering, fastlægger retningslinjer for brug og offentliggørelse af data og angiver procedurer, som skal følges, hvis der opstår uoverensstemmelser mellem den studerende og den 3. part. Der findes en standardkontrakt på instituttets hjemmeside. En underskrevet og godkendt kontrakt skal så vidt muligt afleveres sammen med synopsis.

Halvvejs gennem feltarbejdet kan den studerende aflevere et letter from the field med foreløbige refleksioner over feltarbejdet til vejleder. Længde: 1-3 sider.

Feltrapport

Rapporten fra felten skal indeholde en kortfattet redegørelse for den oprindelige problemformulering (som angivet i synopsis) og begrundelse for en eventuel omformulering. Rapporten skal redegøre for undersøgelsens geografiske og socio-kulturelle kontekst og kort beskrive feltarbejdets praktiske forløb, herunder hvilket materiale der er indsamlet gennem de anvendte metoder og, hvorledes det kan benyttes som data til at belyse den valgte problemstilling.. Endelig skal rapporten diskutere datasættets validitet og analytiske potentiale samt etiske problemstillinger.  

Målbeskrivelser

Når feltarbejdet er afsluttet skal den studerende aflevere en sprogligt klar og fagligt velargumenteret feltrapport, der viser at han/hun kan:


  • Udføre et antropologisk feltarbejde på grundlag af en selvvalgt problemstilling.
  • Redegøre for feltarbejdets formål, lokalitet, kontekst, forløb og relevans samt for baggrunden for eventuelle ændringer i problemformuleringen.
  • Diskutere metodevalg og metodernes relation til analytiske mål og empirisk kontekst med fokus på de opnåede data.
  • Præsentere konturerne af datamaterialet
  • Reflektere over egnede fremstillingsformer for materialet (specialeform)
  • Identificere, begrunde og fremlægge analytiske perspektiver i materialet.
  • Reflektere over etiske problemstillinger i relation til feltarbejdet.

Herudover skal den studerende opfylde Institut for Antropologis form og sprogkrav (se studieordningens punkt 4.3.3 om form og sprogkrav).

Feltmetode med synopsis skal være bestået inden den studerende kan påbegynde feltarbejde og aflevere feltrapport
Masterclass i forbindelse med udarbejdelse af feltrapport. Vi indleder masterclass med ganske kort at høre, hvad de enkelte studerende har fokuseret på under deres feltarbejde. Underviser skitserer herefter forventningerne til en feltrapport, hvorefter vi åbner for spørgsmål relateret til eksamensopgaven. Eksempler på feltrapporter kan findes i grupperummet på Absalon.

Studerende har herudover mulighed for at kontakte feltarbejdskoordinator undervejs i feltarbejdet.

Vejleder giver skriftlig kommentar til letter from the field, og der gives feed back på feltrapporten i form af enten skriftlige kommentarer eller et tilbud om en kort samtale svarende til ca. 20 min. pr. opgave. Udføres feltarbejde i gruppe opnormeres tilbuddet om feed back til 30 min. pr. opgave.
  • Kategori
  • Timer
  • Feltarbejde
  • 825
  • I alt
  • 825
Point
30 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Skriftlig opgave: Feltrapport
Længde: min. 27.000 og max. 33.000 anslag for en individuel besvarelse. Ved gruppebesvarelser min. 6.300 og max. 7.700 anslag pr. ekstra gruppemedlem.

Feltrapport afleveres individuelt med mindre man har udført feltarbejde sammen. Læs mere om reglerne for gruppeeksamen i studieordningens punkt 4.3.2
Krav til indstilling til eksamen
Feltmetode med synopsis skal være bestået inden den studerende kan påbegynde feltarbejde og aflevere feltrapport
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Reeksamen
1. reeksamen: En ny feltrapport skal afleveres. Den nye feltrapport skal indleveres ved den udmeldte reeksamensdato. Den studerende skal have deltaget i 1. eksamensforsøg for at have ret til reeksamen. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen.
2. reeksamen: En ny feltrapport med skal afleveres. Den nye opgave skal indleveres ved næste eksamenstermin. Den studerende skal tilmelde sig eksamen.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen