AANB11015U Bachelor Essay

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Bachelor Essay

Kursusindhold

Bacheloressayet bygger på et selvvalgt emne, hvor den studerende skal demonstrere kendskab til et udvalgt felt og færdigheder inden for antropologisk teoretisk forståelse, empirisk analyse og metodisk refleksion. Essayet skal således vise, at den studerende kan opstille en antropologisk problemformulering og besvare denne med udgangspunkt i relevant og velegnet etnografisk materiale og relevante teoretiske tilgange. Essayet skal tillige demonstrere den studerendes evne til at formidle klart og præsentere en sammenhængende og konsistent argumentation.

Opgaven skal tage udgangspunkt i antropologisk faglitteratur. Dette kan evt. suppleres med andre undersøgelser. Suppleres der med egen empiri, skal denne være indsamlet på 3. 4. eller 5 semester, da der ikke er tid til at gennemføre feltarbejde eller undersøgelser, samtidig med at BA essay skrives. Hvis essayet inddrager et tidligere arbejde (for eksempel 3. og 4. semesters projekt eller 5. semesters praktik), skal der være en signifikant videreudvikling af dette arbejde. Der skal redegøres eksplicit for forholdet mellem det tidligere arbejde og bacheloressayet i teksten. Studerende skal her være opmærksom på regler omkring plagiering. Læs mere i studieordningens punkt 4.6. Se desuden se pjecen ’Byggesten i Samfundsvidenskabelige opgaver’, Pædagogisk Center Samfundsvidenskab, KU.

Målbeskrivelser

Den studerende skal i et sprogligt klart og fagligt velargumenteret bacheloressay vise at han/hun kan:

  • opstille en antropologisk problemformulering
  • kontekstualisere opgavebesvarelsen med brug af relevant regional og teoretisk litteratur
  • redegøre for og begrunde valget af det empiriske materiale og de antropologiske begreber
  • besvare problemformuleringen gennem opbygningen af et argument, der sammenholder det empiriske materiale og de valgte begreber
  • redegøre for og disponere stoffet og strukturere en besvarelse


Herudover skal den studerende opfylde Institut for Antropologis form og sprogkrav (se studieordningens punkt 4.3.2 om form og sprogkrav).

Alle kurser på 1. og 2. år skal være bestået før kurset kan påbegyndes
BA-analyseseminar og Klyngevejledning. Vejleder godkender problemformulering. Seminaret består af 7 undervisningsgange af 2 timer. På seminaret opdeles de studerende i skrive- og vejledningsklynger. Klyngevejledning består af fem møder. En studerende har som udgangspunkt er 15 minutter ved første møde og 30 minutter ved hvert af de efterfølgende fire møder. Ved gruppeopgave med to studerende opnormeres dette tal for de fire sidste møder, således at de studerende har 15 minutter sammen ved første møde og 45 min ved hvert af de efterfølgende fire møder. Ved tre studerende er tallet 15 minutter ved første møde og 60 minutter ved de efterfølgende fire møder. I løbet af seminaret præsenteres de studerende for forskellige analytiske og skrivetekniske tematikker og diskussioner. Disse inkluderer den antropologiske problemformulering, forholdet mellem teori og empiri i antropologisk analyse, akademisk argumentation og skrivetekniske redskaber. De studerende gennemfører en række mindre øvelser, som træner dem i at analysere fænomener fra forskellige teoretiske perspektiver. Undervisningen tager udgangspunkt i de studerendes bacheloressays og vil inkludere praktiske øvelser og diskussioner over de konkrete bacheloressays. I forbindelse med seminariet, skal den studerende aflevere en synopsis på 10.000 tegn. Aflevering af BA-essay forudsætter, at den studerende har afleveret sin synopsis.
  • Kategori
  • Timer
  • Seminar
  • 18
  • I alt
  • 18
Point
15 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Mundtligt forsvar, 30 min med opsyn.
Skriftlig aflevering
Mundtligt forsvar, 30 med opsyn.
Essay, fri skriftlig opgave med mundtligt forsvar. Kan skrives individuelt eller i en gruppe på max. 3. Den enkelte studerendes bidrag skal kunne konstateres, så det sikres at individuel bedømmelse finder sted. Læs mere om gruppeeksaminer i studieordningens punkt 4.3.1

Emnet er valgfrit, men skal godkendes af vejleder.

Længde: min. 54.000 og max. 66.000 anslag ved individuel besvarelse. Min. 18.000 og max. 22.000 ekstra anslag per ekstra studerende ved gruppebesvarelse.
Sammen med essayet afleveres et resumé på fremmedsprog (max.
1.500 anslag). Er opgaven skrevet på dansk, svensk eller norsk, skrives resumé på engelsk. Er opgaven skrevet på engelsk, skrives resumé på dansk, svensk eller norsk. Mundtlig eksamen afholdes altid på dansk.

De studerende skal forsvare bacheloressayet til en individuel mundtlig eksamen. Den mundtlige eksamen har en varighed på 30 minutter inklusiv votering. Den studerende starter eksaminationen med et indledende oplæg på 5 minutter. Den efterfølgende dialog mellem den studerende, bedømmer og censor tager udgangspunkt i bacheloressayet, men kan også inkludere generelle antropologiske diskussioner.
Krav til indstilling til eksamen
For at kunne aflevere BA-essay skal den studerende have deltaget
alle øvelser knyttet til BA-analyseseminariet, herunder afleveret
synopsis.
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ekstern censur
Reeksamen
1. reeksamen: En ny opgave med ny problemformulering skal afleveres. Den nye opgave skal indleveres ved den udmeldte reeksamensdato. Den studerende skal deltage i eksamensforsøget for at
have ret til reeksamen. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen.
2. reeksamen: En ny opgave med ny problemformulering skal afleveres. Den nye opgave skal indleveres ved næste eksamenstermin.
Den studerende skal tilmelde sig reeksamen.
Kriterier for bedømmelse
Karakteren gives ud fra en samlet vurdering af den skriftlige opgave og den mundtlige præstation.

Se desuden målbeskrivelsen ovenfor. Bemærk opfyldes formalia ikke afvises opgaven administrativt. Læs mere her for BA